2024 Yılında Popüler 5 Python Kütüphanesi için Web Kazıma (Web Scraping)

Python’un veri madenciliği ve Web Scraping için en popüler programlama dillerinden biri olduğu bilinen bir gerçektir. Toplulukta birçok kütüphane ve özel scraper bulunsa da, en popüler 5 tanesini paylaşmak istiyoruz. 2024’nin En İyi 5 Python …

Python’un veri madenciliği ve Web Scraping için en popüler programlama dillerinden biri olduğu bilinen bir gerçektir. Toplulukta birçok kütüphane ve özel scraper bulunsa da, en popüler 5 tanesini paylaşmak istiyoruz.

2024’nin En İyi 5 Python Web Scraping Kütüphanesi

1. Requests

Çoğu Python geliştiricisi için temel bir araç olarak bilinen bu kütüphane, web kaynaklarından ham HTML verisi almak için kullanılır.

Kütüphaneyi yüklemek için sadece aşağıdaki PyPI komutunu komut istemcisinde veya Terminal’de çalıştırın:

pip install requests

Bunu yaptıktan sonra yüklemeyi REPL kullanarak kontrol edebilirsiniz:

>>> import requests
>>> r = requests.get('https://api.github.com/repos/psf/requests')
>>> r.json()["description"]
    'A simple, yet elegant HTTP library.'

2. LXML

HTML’in hız ve ayrıştırılması konusunda konuşuyorsak, bu büyük kütüphaneyi unutmamalıyız: LXML. Bu, Web Scraping sırasında HTML ve XML ayrıştırma konusunda gerçek bir şampiyondur, bu nedenle LXML üzerinde çalışan yazılım, canlı etkinlikler için oranlar sağlayan kumar siteleri gibi sıkça değişen sayfaların kazıması için kullanılabilir.

Kütüphaneyi yüklemek için sadece aşağıdaki PyPI komutunu komut istemcisinde veya Terminal’de çalıştırın:

LXML Toolkit gerçekten güçlü bir araçtır ve tüm işlevsellik sadece birkaç kelimeyle açıklanamaz, bu nedenle aşağıdaki bağlantılar çok faydalı olabilir:

3. BeautifulSoup

İnternet üzerindeki Python Web Scraping öğreticilerinin yaklaşık %80’i, alınan HTML ile basit bir şekilde başa çıkmak için BeautifulSoup4 kütüphanesini kullanır. Seçiciler, öznitelikler, DOM ağacı ve çok daha fazlası. Javascript’in Cheerio veya jQuery’den kod taşımak için mükemmel bir seçenek.

Bu kütüphaneyi yüklemek için sadece aşağıdaki PyPI komutunu komut istemcisinde veya Terminal’de çalıştırın:

pip install beautifulsoup4

Daha önce belirtildiği gibi, BeautifulSoup4 kullanımıyla ilgili internet üzerinde birçok öğretici bulunmaktadır, bu nedenle Google’dan arama yapmaktan çekinmeyin!

4. Selenium

Selenium, çoğu programlama diline uygun birçok sarma ile birlikte gelen en popüler Web Sürücüsüdür. Kalite Güvence mühendisleri, otomasyon uzmanları, geliştiriciler, veri bilimciler – hepsi en az bir kez bu mükemmel aracı kullanmıştır. Web Scraping için gerçek bir İsviçre çakısı gibidir – ekstra kütüphanelere gerek yoktur çünkü herhangi bir eylem, tarayıcıyı gerçek bir kullanıcı gibi gerçekleştirmek suretiyle gerçekleştirilebilir: sayfa açma, düğme tıklama, form doldurma, Captcha çözme ve çok daha fazlası.

Bu kütüphaneyi yüklemek için sadece aşağıdaki PyPI komutunu komut istemcisinde veya Terminal’de çalıştırın:

pip install selenium

Aşağıdaki kod, Selenium kullanarak ne kadar kolay Web Crawling başlatılacağını açıklar:

from selenium import webdriver
from selenium.webdriver.common.keys import Keys

driver = webdriver.Firefox()
driver.get("http://www.python.org")
assert "Python" in driver.title
elem = driver.find_element_by_name("q")
elem.send_keys("pycon")


elem.send_keys(Keys.RETURN)
assert "No results found." not in driver.page_source
driver.close()

Bu örnek, Selenium’un gücünün sadece %1’ini gösterdiği için, aşağıdaki faydalı bağlantıları önermek isteriz:

5. Scrapy

Scrapy, en büyük Web Scraping çerçevesidir ve bu çerçevede birçok kurumsal kazı deneyimine sahip bir ekip tarafından geliştirilmiştir. Bu kütüphanenin üzerine oluşturulan yazılım, bir tarayıcı, kazıyıcı ve veri çıkarıcı veya hepsini bir arada olabilir.

Bu kütüphaneyi yüklemek için sadece aşağıdaki PyPI komutunu komut istemcisinde veya Terminal’de çalıştırın:

pip install scrapy

Bu altın değerindeki şeyle ilgili daha fazla bilgi edinmek için kesinlikle bir öğretici ile başlamanızı öneririz: https://docs.scrapy.org/en/latest/intro/tutorial.html

Her zamanki gibi, faydalı bağlantılar aşağıdadır:

Hangi web scraping kütüphanesini kullanmalısınız?

Sonuç olarak, bu size ve çözmeye çalıştığınız göreve bağlıdır, ancak her zaman kazı yaptığınız sitenin Gizlilik Politikası ve Şartlarını okumayı unutmayın 😉.