Facebook Hikayeler: Facebook’un En Son Özelliği Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Bilginiz gibi “Snapchat; Akıllı telefonlar için geliştirilmiş, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır.”1 İlk olan Snapchat paylaşımları 24 saat içinde yok etmesidir. Çok fazla ilgi görünce bazı büyük sitelerde kurnazlık yapıp aynı …

Bilginiz gibi “Snapchat; Akıllı telefonlar için geliştirilmiş, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır.”1 İlk olan Snapchat paylaşımları 24 saat içinde yok etmesidir. Çok fazla ilgi görünce bazı büyük sitelerde kurnazlık yapıp aynı özelliği kendi uygulamalarına entegre ettiler.

Instagram “Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında sosyal medya devi Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı.”2 Artık Facebook tarafından geliştirlen Instagram, Snapchat en büyük özelliği olan hikayeler kısmını kısa süre önde uygulamasına entegre etti. Bununla yetinmeyen Facebook bir atak yaparak Facebook Hikayeleri çıkarmak üzere…

Facebook Hikayeler

“Facebook Hikayeleri olarak bilinen özellik, kullanıcıların eğlenceli filtreleri ve Snapchat benzeri objektifleri içeriğine bindirmelerinin yanı sıra fotoğraflarına ve videolarına görsel coğrafi konum etiketleri eklemelerine izin veren Facebook’un uygulama içi kamerasına odaklanıyor. Kameraya erişmek için, Facebook mobil uygulamasında sağa hızlıca kaydırın. Instagram’a inanılmaz derecede başarılı sağladı. Instagram Hikayeleri Ağustos 2016’da başlatıldı ve şimdi dünyada günlük 150 milyondan fazla insan hikayeleri kullanıyor.” 3

Facebook Hikayeleri nasıl çalışır?

Aynı Instagram’da olduğu gibi üst kısımda yer alan arkadaşlarınızda birini dokunmanız yeterlidir.

Facebook Hikayeleri Görüntüleme

Bir hikaye görüntülerken aynı zamanda doğrudan bir mesajla cevap verebilirsiniz.

Facebook Hikayeler Yanıtlama

1.Adım: Kameraya erişin

Facebook’ta bir hikaye oluşturmak için öncelikle kameraya erişmeniz gerekir. Bunu doğrudan Facebook mobil uygulamasında hızlıca kaydırarak yapabilirsiniz.

Facebook Hikayeleri Görüntüleme

2.Adım: İçeriğinizi oluşturun

Facebook kullanıcıları hikayeleri fotoğraf ve video olarak paylaşabilirler. Kamerayı açtıktan sonra, videonuzu kaydedebilir veya hızlı bir fotoğraf çekebilirsiniz. Ayrıca, içeriğinizi süslemek için kullanılabilen bir dizi lens ve filtrenin fark edileceksiniz. Fotoğraf çekmek için, ekranın ortasındaki düğmeye dokunun. Video kaydetmek için basını tutmanız yeterli olacaktır.

3.Adım: Hikayenizi paylaşın

Güzel bir içerik oluşturdunuz, bir sonraki adım hikayenizi paylaşmaktır. Bunu yapmak için, ekranın ortasındaki ok simgesine dokunun ve daha sonra ‘Hikayenizi’ seçin ve ekranınızın sağ alt tarafındaki gönderme düğmesine tıklayın. Ayrıca direkt bir mesajla gönderdiğiniz mesajı seçilen arkadaşlara da gönderebilirsiniz.

Facebook Hikayeleri Görüntüleme

Hikayenle bir yazı paylaştıktan sonra, Snapchat ve Instagram Hikayeleri’nin çalıştığı gibi, 24 saat boyunca gösterilecek. Bir Facebook Hikayeleri’nde yayınlanan videolar ve fotoğraflar, haber akışına veya varsayılan olarak bir kullanıcının zaman çizelgesinde gösterilmeyecek, ancak kullanıcılar isterlerse haber akışını da paylaşmayı seçebilirler.

Facebook Hikayeleri 24 Saat Sonra Yok Olur

Kaynakça

  1. Instagram. 15 Mart 2017. https://tr.wikipedia.org/wiki/Instagram.
  2. Snapchat. 15 Mart 15. https://tr.wikipedia.org/wiki/Snapchat.
  3. Facebook Stories: Everything You Need to Know About Facebook’s Latest Feature. 15 Mart 2017. https://blog.bufferapp.com/facebook-stories.