GitKraken GitFlow Kullanımı ve Özellikleri

GitFlow, reponuzu organize etmek için kullanılan kuralların bir listesidir ve hata düzeltmeleri, özellik oluşturma işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılır. Yapılandırma GitFlow’un özelliklerini kullanmak için Preferences > GitFlow menü gitmeniz gerekir. Daha sonra Update Git Flow Congif …

GitFlow, reponuzu organize etmek için kullanılan kuralların bir listesidir ve hata düzeltmeleri, özellik oluşturma işlemlerini kolaylaştırmak için kullanılır.

Yapılandırma

GitFlow’un özelliklerini kullanmak için Preferences > GitFlow menü gitmeniz gerekir. Daha sonra Update Git Flow Congif düğmesine tıklayarak aktif edebilirsiniz.

Kullanım

Repo’nuzda başlatılan GitFlow’unuz varsa, sol panelden diğer menülere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Git Flow panelinde yer alan Feature, Release ve Hotfix özelliklerini başlatabilir veya tamamlayabilirsiniz.

Soldaki GitFlow menüsündeki yeşil düğmeyi tıklayarak yeni GitFlow dalları oluşturabilirsiniz.

Dalları, yeni sürümler için yeni özellikler geliştirmek için kullanılır ve hata düzeltmeleri için de kullanılabilir. Genellikle geliştiricilerin yerel repolarında bulunur ve paylaşılmazlar. Bir özellik dalını bitirmek için seçtiğinizde, GitKraken özellik bölümünü geliştirir ve onu kendiliğinden temizlemek için özellik deposunu yerel depodan siler.

Feature

GitKraken Feature

Özelliğini geliştirir ve onu temizler.

Release

GitKraken Release

Release master ve develop geliştirir ve birleştirir.

Hotfix

GitKraken Hotfix

Hotfix master ve develop hatalarını düzeltir.