Kemal Sayar & Sadettin Ökten — Gönül Sadası

“Erkam Radyo’da Gönül Sadası programında gerçekleştirdiğimiz bu konuşmalar, benim için hep bir gönül ziyafeti olageldi. Hocanın geçmiş ve bugün arasında kurduğu rabıtadan mest eden umut ve iyimserlik oluşturuyor. Onun bilge insanlardan süzdüğü ve aktarırken kendi …

“Erkam Radyo’da Gönül Sadası programında gerçekleştirdiğimiz bu konuşmalar, benim için hep bir gönül ziyafeti olageldi. Hocanın geçmiş ve bugün arasında kurduğu rabıtadan mest eden umut ve iyimserlik oluşturuyor. Onun bilge insanlardan süzdüğü ve aktarırken kendi benliğini daima geri çekerek, ‘biz büyüklerimizden böyle işittik’ diyerek naklettiği kelâm-ı latif bizi etkin bir iyimserlik halinde bulunmaya davet ediyor. Bu halet-i ruhiyede yılgınlık ve yeise yer yok, insan elindeki imkanları Rıza-i İlahi’ye ulaşmak ve daha soylu bir hayat sürmek için seferber etmek zorundadır. Bir ödev ahlakı ve bir sorumluluk bilinciyle yaşamak. Üzerinde yaşadığımız mübarek toprağın ve altında nefes alıp verdiğimiz mübarek gökyüzünün bize yüklediği emanet şuurunun farkında olmak. Böylece insan, anlamdan boşaltılmış bir kainatı yeniden ışıklandırabilir ve kozmik yanlışlığından kurtularak, ‘Allah bes, baki heves’ dediği bir birlik düşüncesine ulaşabilir.”

“Dinlediğiniz sohbetler, hiçbir ön hazırlık yapılmaksızın doğaçlama usulde gerçekleştirildi ve biraz da zuhurata tabi olduğumuz, günümüzün moda deyişiyle söylersek, yüreğimizin bizi götürdüğü yere gittiğimiz bir konuşmalar zinciri oldu. Burada benim rolüm daha ziyade hocanın bilgi ve irfan hazinesinin kapılarını aralayacak sualler tevcih etmekti. Doğrusu bir ustanın yol yordam göstermesiyle yeni şeyler öğrenmenin ve hadiseleri başka biçimlerde görebilmenin manevi hazzı pek kıymetliydi. Gönül ehlinden tevarüs edilen bir hal bilgisi satır aralarında kendisini hissettirmektedir ama bir şey daha var ki, güzel olan sadece ‘En Güzel’in bir yankı ve yansımasından ibarettir, Hangi yüce ülkünün bendesiyiz ve dilimize pelesenk olan şarkı neyi terennüm etmektedir, mesele budur.”

“Kıymetli hocama bana çok şeyler öğrettiği ve bu konuşmalar için müteşekkirim.”

Kemal Sayar

Kemal Sayar ve Sadettin Ökten’in Erkam Radyo’da gerçekleştirdikleri programın her hafta düzenli olarak podcast kayıtları yer almaktadır. Değer bilgilerin, hayata dair önemli konuların konuşulduğu Gönül Sadasını ses kayıtlarını tüm podcast uygulamalarından dinleyebilirsiniz.

Tarih ve Mekân

Kemal Sayar & Sadettin Ökten — Gönül Sadası