Kentsel Arama ve Kurtarma (USAR)

Kentsel arama ve kurtarma (USAR veya US&R olarak kısaltılır), doğal afetler, savaş, terörizm veya kazalar nedeniyle yapısal çöküntüler, mayınlar ve çökmüş hendekler gibi kentsel bir alanda mahsur kalan kurbanların yerinin belirlenmesi, kurtarılması ve ilk tıbbi …

Kentsel arama ve kurtarma (USAR veya US&R olarak kısaltılır), doğal afetler, savaş, terörizm veya kazalar nedeniyle yapısal çöküntüler, mayınlar ve çökmüş hendekler gibi kentsel bir alanda mahsur kalan kurbanların yerinin belirlenmesi, kurtarılması ve ilk tıbbi stabilizasyonunu içeren bir tür teknik kurtarma operasyonudur.

USAR olaylarının nedenleri kazara ve kasıtlı olarak kategorize edilebilir.

Yapısal çökme olayları, güvenli olmayan bir konumda bulunan dengesiz veya çökmüş yapılardan oluşabilir. Çökme olayları genellikle enkazın içinde boşluklar bırakır ve bu da büyük miktarlarda çok ağır ve genellikle dengesiz enkazın altında kalan çok sayıda can kaybına neden olabilir.

USAR hizmetleri tehlikeli ortamlarda karmaşık kurtarma operasyonlarıyla karşı karşıya kalabilir. Kaza deneyimleri, kurtarma operasyonları başladıktan saatler ve günler sonra insanların genellikle canlı bulunduğunu ve ilgili hizmetlerin buna göre planlanması gerektiğini göstermektedir.

Farklı ülkelerdeki USAR ekipleri çeşitli şekillerde organize edilebilir, ancak genellikle itfaiye hizmetleriyle ilişkilendirilirler.

Giderek daha karmaşık hale gelen yöntemler ve prosedürler ile uzak mesafelerden ekip getirme konusundaki modern yetenek, uluslar arasında ve uluslararası alanda standardizasyon için çok güçlü bir itici güç oluşturmuştur; bu durum en bariz şekilde Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu’nun (INSARAG) büyük doğal afetlerdeki rolünde görülmektedir.

Depremler, kasırgalar, fırtınalar ve hortumlar, seller, baraj arızaları, teknolojik kazalar, terörist faaliyetler ve tehlikeli madde salınımları gibi çeşitli tehlikeler için gerekli olabileceğinden, kentsel arama-kurtarma çoklu tehlike disiplini olarak kabul edilir.

Türleri

USAR görev güçleri genellikle standardizasyon için kategorize edilir. Sınıflandırmaya bağlı olarak 70’e yakın pozisyon olabilir. Tam bir ekibin acil bir duruma müdahale edebileceğinden emin olmak için USAR görev güçleri 140’tan fazla yüksek eğitimli üyeyi hazır bulundurur. Bir görev gücü genellikle yerel itfaiye teşkilatları, kolluk kuvvetleri, federal ve yerel devlet kurumları ve özel şirketler arasındaki bir ortaklıktır. Amerika Birleşik Devletleri’nde bunlar federal olarak onaylanmış ekipler veya karşılıklı yardım anlaşmaları yoluyla aktive edilen eyalet ekipleri olabilir. İngiltere’de USAR’ın sorumluluğu yerel otorite itfaiye ve kurtarma hizmetlerine aittir. Onlara sağlanan ekipman, eğitim ve ekipman sağlayan Yeni Boyut programı olarak bilinen bir hükümet girişiminin parçasıdır.

USAR ekipleri, entegre bir müdahale kapsamında acil servislerden yüksek eğitimli personel ile mühendisler, sağlık görevlileri ve arama köpeği çiftleri, özel ekipmanlar, etkili iletişim, komuta ve kontrol yöntemleri ile lojistik destek prosedürlerini bir araya getirerek uluslararası bir arama ve kurtarma çerçevesi kapsamında gerektiğinde uluslararası yardım talebinde bulunur. Ekiplerin aldığı eğitim, yerel itfaiye ve kurtarma hizmetleri ile devlet kurumlarından alınan derslerin birleştirildiği sürekli bir prosedürdür.

Ekipman

USAR görev güçlerinin bir konuşlandırmanın ilk 72 saatinde tamamen kendi kendilerine yeterli olmaları beklenir. Bir görev gücünü desteklemek için kullanılan ekipman önbelleği  27215 kg’dan daha ağır ve 1,4 milyon ABD dolarından daha değerli olabilir. USAR görev güçleri şunları yapabilir:

  • Yıkılmış binalarda fiziksel arama-kurtarma operasyonları yürütmek
  • Sıkışan kazazedelere acil tıbbi bakım sağlayın
  • Göçükten kurtulanları bulmak için arama kurtarma köpeklerinden yararlanın
  • Kamu hizmetlerini ve tehlikeli maddeleri değerlendirin ve kontrol edin
  • Hasarlı yapıları değerlendirin ve stabilize edin

Teknikler

Bir afet durumunda arama ve kurtarma operasyonunun amacı en kısa sürede en fazla sayıda insanı kurtarmak ve aynı zamanda kurtarıcıların riskini en aza indirmektir. Amerika Birleşik Devletleri’nde USAR operasyonlarının organizasyonu artık Katrina Kasırgası’ndan önce dağınık bir şekilde kullanılan ancak o zamandan beri [Başkanlık Direktifi 5 (HSPD-5]) kapsamında standart hale gelen Ulusal Olay Yönetim Sistemi altında standartlaştırılmıştır. Katrina, bazıları ICS kullanırken bazıları da kendi yerel organizasyon modellerini kullandığında ülkenin dört bir yanından gelen çok sayıda afet müdahale ekibini koordine etmenin zorluğunu kanıtlamıştır.

Bir USAR Operasyonunun Üç Aşaması

Boyutlandırma

İlk adım, gerçekleri toplamak ve hareket tarzına karar vermektir. Etkenler arasında ne tür yapıların söz konusu olduğu, hasarın boyutu, söz konusu bina(lar)ın yerleşimi, ne tür tehlikelerin mevcut olduğu (elektrik hatlarının kesilmesi, doğal gaz sızıntıları, sel, hayvanlar, tehlikeli maddeler veya kurtarma sırasında ek çökmeye yatkın bir yapı gibi) ve hangi kurtarma personeli ve ekipmanının mevcut olduğu yer alır. Yapısal hasar hafif, orta veya ağır olarak kategorize edilebilir. Boyutlandırma, arama ve kurtarmanın tüm aşamalarında devam etmesi gereken ve operasyonların gerektiğinde değiştirilebilmesi için devam eden bir süreçtir.

Arama

Arama ekipleri arkadaş sistemi veya iki giriş, iki çıkış sistemi kullanmalı ve yedek ekipler hazır bulundurmalıdır. Potansiyel kurbanları arama teknikleri, kurbanların olası yerlerini veya tuzak alanlarını belirlemeye dayanır. Hasarlı yapıların içindeki tuzak alanlarına boşluk denir. Gözleme boşluğu (bir binanın birden fazla katının çapraz olarak birbiri üzerine çökmesi) ve eğik boşluk (tek bir duvarın veya zeminin çapraz olarak başka bir duvara çökmesi) gibi çeşitli boşluk türleri vardır. Boşluklar, mağdurların afet sırasında kendilerini korumak için girmiş olabilecekleri masaların altı veya küvet ya da dolaplar gibi alanları da içerebilir.

Potansiyel tuzak alanları belirlendikten ve potansiyel kurban sayısı hesaplandıktan sonra, arama operasyonları düzenli bir şekilde başlatılmalı, mümkünse kurbanların yerlerini belirlemek için sözlü olarak seslenilmeli ve sistematik bir arama modeli kullanılarak arama yapılmalıdır. Olası arama modelleri arasında üçgenleme (üç farklı yönden potansiyel bir tuzak alanına yaklaşan üç arama görevlisi kullanarak), sağ/sol arama modeli (bir ekip binanın sol tarafını, bir ekip de sağ tarafını arar) veya aşağıdan yukarıya/ yukarıdan aşağıya arama modeli yer alır. Arama ekipleri mağdurlardan gelen sesleri veya iletişim girişimlerini dinlemek için sık sık durmalıdır; bu genellikle tüm arama ekiplerinin dinlemek için belirli zaman aralıklarında faaliyeti durdurmasını içerebilir.

Kasırga sonrası gibi birden fazla yapının arandığı durumlarda, daha önce aranmış olan binaları, arama sonuçlarını belirtmek ve arama çabalarının tekrarlanmasını önlemek için binaların dışı uygun işaretleme sistemleri kullanılarak işaretlenebilir.

Kurtarma

Sıkışan kazazedeler çıkarılır ve gerektiğinde tıbbi yardım sağlanır. Triyaj sistemi, acil müdahaleye ihtiyaç duyanlara ilk önce yardım edilerek tıbbi yardıma öncelik vermek için kullanılabilir. Kazazedeleri çıkarmak için genellikle enkazın kaldırılması veya stabilize edilmesi gerekir. Bu, nesneyi kaldırmak için kaldıraç veya beşik (stabilize edilecek nesnenin altına kutu beşik olarak bilinen dikdörtgen bir ahşap çerçeve inşa etmek) kullanılarak gerçekleştirilebilir. Kaldırma ve beşikleme birleştirilebilir. Yürüyebilen kazazedeler daha sonra kendiliğinden çıkabilir veya kazazedeler kaldırma, sürükleme veya taşıma yöntemleriyle çıkarılabilir. Kazazedelerin çıkarılması daha fazla yaralanmayı önleyecek şekilde yapılmalıdır: Boyun veya sırt yaralanmasından şüphelenilen durumlarda, kazazedeleri hareket ettirmeye çalışmadan önce servikal omurga hareketsiz hale getirilmeli ve enkazın (örn. kırık cam) varlığının daha fazla yaralanmaya neden olabileceği durumlarda sürüklemekten kaçınılmalıdır.

İşaretleme Sistemleri

Aranan yapıların işaretlenmesine yönelik net standartlar sürecin önemli bir parçasıdır. Yaygın kullanımda olan iki sistem vardır: INSARAG ve FEMA (Federal Acil Durum Yönetim Ajansı).

INSARAG

Uluslararası alanda, aranan yapılar üzerindeki işaretler genellikle Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu işaretleme sistemini kullanır:

  • 1 metreye 1 metrelik bir karenin içine G veya N (devam veya devam etmeme), aramayı yürüten ekip, aramanın başladığı tarih ve saat ile aramanın tamamlandığı tarih ve saat yazılır.
  • Çıkarılan canlı kurbanların sayısı karenin soluna yazılır. Bulunan ölü kurbanların sayısı karenin sağına yazılır. Bulunamayan kişiler ve/veya diğer kurbanların yerleri karenin altına yazılır.
  • Yapıya ilişkin tehlikeler hakkında ek bilgiler karenin üzerine yazılmıştır.
  • Bina kat numaralarına yapılan atıflarda zemin G, 1 G’nin üstündeki ilk kat, B1 G’nin altındaki ilk kat olarak kullanılır ve bu şekilde devam eder. Bu, zemin seviyesi olarak 1 ile başlayan ABD kat numaralandırması ile tezat oluşturmaktadır.
  • Ekip binayı elinden gelen en iyi şekilde temizlediğinde, karenin etrafına bir daire çizilir.
  • Binanın temiz olduğu teyit edildiğinde, tüm işaretleme boyunca yatay bir çizgi çizilir.
  • INSARAG işaretleme kareleri gündüz grisi turuncu renkte yazılmalıdır.

FEMA

Amerika Birleşik Devletleri’nde Federal Acil Durum Yönetim Ajansı (FEMA), aranan yapılar üzerinde aşağıdaki gibi farklı bir işaretleme sistemi kullanmaktadır:

  • Tek bir çapraz eğik çizgi, binada bir aramanın devam ettiğini gösterir. Bu, arama yapanların konumlarını belirtmek ve arama çabalarının tekrarlanmasını önlemek için kullanılır.
  • Bir karenin içindeki X işareti “Tehlikeli – Girmeyin!” anlamına gelir.
  • Etrafında yazı bulunan bir X işareti “Arama Tamamlandı” anlamına gelir; X’in üzerinde saat (ve uygunsa tarih), X’in sol tarafında aramayı yürüten ekip, X’in altında arama sonuçları (çıkarılan kurban sayısı, ölü sayısı, birincil veya ikincil arama gibi arama türü) ve X’in sağında yapı hakkında not edilen herhangi bir ek bilgi bulunur.

Bu x-kodları çeşitli durumlarda kullanılır ve Katrina sonrası operasyonlar sırasında yaygınlaşmıştır (ve diğer kurumlar tarafından benimsenmiş ve değiştirilmiştir).